Fakültemiz Öğrencisi Uluslararası Kongrede Sunum Yaptı

12 Eki

Fakültemiz Son Sınıf Öğrencisinden Uluslararası Kongrede Sunum Yapma Başarısı;

İstanbul’da Beşikçizade Tıp ve İnsani Bilimler Merkezi (BETİM) tarafından gerçekleştirilen Sağlık, Kültür ve İnsan Bedeni isimli kongrede, Fakültemiz son sınıf öğrencisi Zeynep Aybikem Sağlam, İngilizce sunum gerçekleştirdi.

Gün geçtikçe gelişen tıp sayesinde her gün yeni bir uygulamanın hayatımıza girmesi, tıp etiği bağlamında; embriyo üzerinde çalışmalar, klonlama, organ nakli, taşıyıcı annelik ve hasta mahremiyeti gibi etik konuları tartışmaya açık hale getirdi. Bu kapsamda düzenlenen kongre, hem ülkemizden, hem de Kore, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD gibi farklı ülkelerden birçok bilim insanını bir araya getirerek tıpta etik kurallarını tartışmaya açtı.

Uluslararası alanda düzenlenen “Sağlık, Kültür ve İnsan Bedeni” isimli kongrede, öğrencimiz Zeynep Aybikem Sağlam,  “Hasta Mahremiyeti” hakkında Üniversitemizde yaptıkları  “Privacy Perxception of Healt Professionals  and  Recent Debates in Turkey”  başlıklı çalışmayı İngilizce olarak katılımcılarla paylaştı.