2017-2018 Eğitim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni

07 Kas

Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giyerek Hekimliğe İlk Adımlarını Attı

Tıp Fakültemiz tarafından düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giydirme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tıp Fakültemizde eğitime yeni başlayan öğrencilerimiz için düzenlenen 22. dönem önlük giydirme törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, toplumların ve insanların sağlığını koruyan hekimlerin, kutsal ve zor bir görevi üstlendiklerini belirterek sözlerine başladı. Hekimlerin görevlerinin sadece hastaları tedavi etmek olmadığını dile getiren Prof. Dr. Ataoğlu, toplum sağlığı ve koruyucu hekimlik alanlarında da önemli sorumlulukları bulunduğunu ifade etti.

Tıp Fakültemizin; insanlığa hizmet eden, hastalara ve çevresine saygılı, anlayışlı, tıbbi etik değerlere bağlı hekimler yetiştirmeyi amaç edindiğini söyleyen Ataoğlu, Fakültenin yeterli fiziki koşullara, eğitim araç gereçlerine ve nitelikli akademik kadroya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emek gösterdikleri için ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, öğrencilerin iyi bir hekim ve iyi bir insan olabilmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini vurguladı. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine ilk adımı atacaklarına işaret eden Prof. Dr. Ataoğlu, “Hekimlikle özdeşleşmiş olan beyaz önlük, dürüstlüğün, aydınlığın ve saflığın simgesidir. Önlüklerinizi sizlere bembeyaz giydiriyoruz. Sizin de tüm yaşamınız boyunca önlüklerinize leke sürdürmeyeceğinize inanıyor, önünüzdeki uzun eğitim sürecinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Tıp Fakültesi olarak akreditasyona başvurduklarını da belirten Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, destek ve katkıları için Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 32 bin öğrencimizin arasına katılan Tıp Fakültesi öğrencilerimizin beyaz önlüklerini giyecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Çok önemli bir meslek olan hekimliğin gönül verilerek yapılması gerektiğini dile getiren Rektörümüz, hekimlerin en önemli paydaşının insan olduğuna dikkat çekti. Hekimlik mesleğinin insana mutluluk getirdiği kadar sorumluluk da yüklediğinin altını çizen Rektörümüz, öğrencilerimizin sahip olduğu tüm değerleri insanlığın faydasına kullanacaklarından şüphesinin olmadığına vurgu yaptı.

Eğitime başlayan öğrencilerimizi 6 yılın sonunda yeni hayatlarına uğurlayacaklarını söyleyen Rektörümüz, sürekli büyüyen ve gelişen Üniversitemizin bu süre zarfında daha iyi noktalara yükseleceği değerlendirmesinde bulundu. Düzce’nin yaşanılabilir ve güvenli bir şehir olduğunu dillendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, çocuklarını Üniversitemize emanet ettikleri için ailelere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının sonrasında önlük giydirme törenine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve öğretim üyelerimizin elinden beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, hekimlik mesleğine ilk adımı atacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.